Måndagsmys

Thumbs up till min matlagning! Förhoppningsvis ska det fortsätta så..
Spaghetti Carbonara med fänkål och morotssallad
Chokladfondue
 

New Jacket

Tycker att jag än så länge varit väldigt duktig på att INTE shoppa. Men nu börjar det sakta men säkert lossna för mig! Köpte en ny jacka i helgen på Pimkie inne i Antwerpen. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd! Och mamma.. erkänn att det inte var ett onödigt köp!
 
 

Antwerpen

 

my room

Har fått önskemål om att visa mitt rum!
 
Ja, min garderobsdörr har lossnat....
 
 
 
 

backyard

 
 

Fläskpannkaka!

kände mig nästan som hemma ikväll då jag gjorde fläskpannkaka med lingonsylt till middag! Det var otroligt gott, och svenskt. Hade min första hockeyträning igår, det var grymt kul! Det är synd att det bara är en träning i veckan, men det känns kul att få umgås med personer i min egen ålder!
Practise at home
 
 

Cykeltur

(En vild sköldpadda!!)
My ride
 
 

nice day for a run

 
 

det belgiska köket

Just nu håller jag och Billy på med en del i köket! Vi har en broodpudding (brödpudding) i ugnen och en soppa på spisen. Sedan håller vi också på att förbereda torsk till middagen. Broodpudding gör man av gammalt bröd som blandas med mjölk, farinsocker, mjuk pepparkaka, kanel, ägg, äpple, russin och lite annat gott och blandat. Ska bli spännande att smaka! När vi är färdiga ska vi besöka en Jul(!?)marknad här i Brasschaat.

Antwerpen

Fick idag se min första hockeymatch! Dock bakom skärmen på en kamera. Jag fick nämligen agera kamaraman och tjäna lite extra pengar! Man kan säga att home of the Dragons (hockeyklubben) är lite annorlunda än en vanlig idrottsklubb i Sverige. Efter matcherna är det vanligt att stanna kvar och socialisera sig med resten av föräldrarna med t ex ett glas öl eller vin, fika eller något annat som erbjuds i baren. De har alltså en väldigt fin klubbstuga!
 
Har idag också fått besöka Antwerpen för första gången! Dakota visade mig runt och bjöd mig på frozen yoghurt som jag tror att jag skulle kunna leva på i resten av mitt liv. Eftersom det var en lördagseftermiddag var det otroligt mycket folk så vi kikade bara in i några affärer, såg oss runt lite i staden och åt vår yoghurt innan vi åkte hem igen. 
 
 Smygfotografen
 Lunch! (Nej mamma, jag har bara lagat soppan)
 Galleria i Antwerpen
 
 
 

Devil in a jar

Ett problem jag stött på här i Belgien är att det går INTE att undvika sötsaker. Borde kanske tänkt efter innan jag flyttade till landet av choklad.
 

park van brasschaat

 

cykeltur


Brasschaat

Efter en lång resa är jag äntligen framme i Antwerpen! Då jag kom igår åt vi (Billy, Dakota, Junior och hans vän Felix) en typisk belgisk middag med pommes frites, någon lök och ketchupfylld korv, sallad med majonäs och nåt som smakade som kalops. Det var annorlunda men faktiskt gott! Sedan hann jag bara packa upp mina väskor innan jag  somnade väldigt gott (med lampan tänd) i min nya säng eftersom jag knappt sov något undet hela resan. 
 
Än så länge har jag bara sett staden Antwerpen på långt håll. Jag bor nämligen en bit utanför staden i en liten kommun som heter Brasschaat. Det är lite finare områden här och många gigantiska hus. Kan verkligen vänja mig med att cykla omkring på dessa fina gator!
 
Idag, efter att vi skjutsat Dakota till skolan, åt vi frukost med Billys kusin och hennes dotter som jag kanske ska vara barnvakt åt en dag i veckan. Det kluriga är ju bara att jag bara kan engelska och hon bara flamländska. Men vi får se hur det blir! Sedan tog vi en tur till golfklubben här i Brasschaat och slog lite på ranchen. Sedan har vi bara lagat mat, vinkat av Junior och Felix och sett Dakota träna Landhockey, vilket är en väldigt spännande sport som ovan åskådare. 
 
 
 
Vårt hus i Brasschaat
Junior på ranchen
Dakotas hockeyträning
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0